خانه گران روی دست سازندگان مانده است

ساخت وبلاگ

ارزیابی دست‌اندرکاران از وضعیت بازار مسکن در کشور

نائب رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران می‌گوید:« رکود تورمی ساخت و ساز مسکن را در کشور کاهش داده است؛از سال 91 تا کنون که بازار به رکود رفت، مسکن‌های ساخته شده روی دست سازندگان مانده و حاضر نیستند زیر قیمت بازار به فروش برسانند.»

خانه گران روی دست سازنده مانده استپول نیوز-نائب رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران می‌گوید:« رکود تورمی  ساخت و ساز مسکن را در کشور کاهش داده است.» حسن محتشم در گفت‌و‌گو با «پول نیوز »  توضیح می‌دهد: « از سال 91 تا کنون که بازار به رکود رفت،  مسکن‌های ساخته شده روی دست سازندگان مانده و حاضر نیستند زیر قیمت بازار به فروش برسانند. »

محتشم ادامه می‌دهد: « باید قیمت‌ها  در بازار کمی افزایش پیدا کند تا انگیزه تولید ایجاد شود».این اظهار نظر در حالی مطرح می‌شود  که به گفته بسیاری از مشاوران املاک، مشکل مسکن در ایران گرانی است و اتفاقا تعداد مسکن‌های ساخته شده بیش از نیاز است. مصطفی قلی خسروی، رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک هم در این رابطه به «پول‌نیوز»، می‌گوید: « خانه در ایران گران است و هرچه ساخته شود روی دست صاحبش می‌ماند.»  

همچنین گزارش‌های مرکز  آمار ایران  حاکی از آن است با اینکه تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده طی بهار امسال در شهر تهران افزایش ۲۷.۶ درصدی را تجربه کرده، تعداد واحدهای ساخته شده یا در حال ساخت از طریق این پروانه‌ها ۴.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. این موضوع نشان دهنده به تعویق افتادن تصمیم برای شروع ساخت و ساز، کاهش ارتفاع بناها، افزایش متراژ و کاهش میانگین تعداد واحد در بلوکهای ساختمانی باشد. این موضوع را کاهش ۲.۲ واحد متوسط در پروانه های ساختمانی شهر تهران اثبات می کند.

کاهش عرضه و تقاضای مسکن در بهار

طی یک سال منتهی به بهار سال جاری تعداد واحدهای مسکونی نیمه کاره و تکمیل شده در تهران ۴.۹ و در کل کشور ۲.۸ درصد کاهش داشته است. البته تعداد پروانه های ساختمانی در کل کشور ۲.۲ درصد و در تهران ۲۷.۶ درصد نسبت به فصل مشابه سال گذشته بالا رفته است.
در شرایطی که پیش بینی می‌شد عرضه و تقاضا در بازار مسکن تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری با کاهش مواجه شود این اتفاق افتاد. بعد از اینکه در بهار سال جاری میانگین معاملات مسکن شهر تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۹ درصد کاهش یافت، آمار صدور پروانه‌های ساختمانی نیز، خبر از افت ۱۹.۳ درصدی ساخت و ساز نسبت به زمستان و افت ۴.۹ درصد نسبت به بهار سال قبل می‌دهد.

برچسب ها: ، ، ،

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)...
ما را در سایت واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE) دنبال می کنید

برچسب : سازندگان, نویسنده : 3ht-csurea بازدید : 197 تاريخ : سه شنبه 7 آذر 1396 ساعت: 3:30