خواص روغن پیه گاو یا روغن شحم گاو

ساخت وبلاگ

پیه گاو به چربی های اطراف بدن گاو در قسمتهای مختلف گفته می شود. میتوان از این چربی ها روغن گرفت که به ان روغن پیه گاو می گویند. از قدیم الایام در طب سنتی به انسان ها توصیه شده از روغنهایی استفاده کنند که منشا حیوانی دارد. پیه قلوه گاو از همه پیه های گاو لطیف تر است و بیشتر هم میتوان استفاده کرد. در این بخش از اسان طب درباره خواص روغن پیه گاو یا روغن شحم گاو اطلاعاتی را در اختیارتان می گذاریم.

خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو
خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو

خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو

خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو برای سلامتی بدن بسیار است. از جمله خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو میتوان به آب کردن چربی­ های زیر شکم ، رشد عضلانی بدن ، تناسب اندام ، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده­ بودن سیستم دفاعی بدن اشاره کرد که بسیار هم عالیست.

روایتی از امام علی (ع) امده است که فرموده اند: «پیه هم اندازه خود ، بیماری ها را از بدن بیرون می­ برد، مردم با هیچ چیز بیشتر از روغن حیوانی و قرائت قرآن درمان نشده اند».

با توجه به این روایت متوجه میشویم:

۱ـ مصرف پیه­ گاو برای بیماران به صورت نامحدود ( اما متعادل نه خیلی زیاد) تأکید شده است.

۲ـ کنار هم قرار گرفتن روغن حیوانی و قرائت قرآن در کنار یکدیگر تاثیر ان را چند برابر میکند.

روایت دیگری از امام صادق (ع) امده که می گوید روغن پیه­ قلوه گاو با برنج سبب رشد عضلانی و مطلوب بدن خواهد شد.

دکتر مهدی فهیمی رئیس انستیتو بین­ المللی طب سنتی ایرانیان ماد در مجموعه سفیر سلامت در مورد خواص روغن پیه گاو می گوید :

«شاید جهان غرب برای پیشرفت خود از برداشت هیچ نکته­ ای از شرقی­ ها، خصوصاً جهان اسلام فروگذار نکردند… و در حال حاضر چیزی را به ما می­ دهند که توصیه­ ی پیشوایان ما بوده است، به عنوان نمونه، از امام صادق (ع) سوال شد: چه پیه­ ای هست که اگر ما آن را بخوریم مفید باشد؟ امام می­ فرمایند: مصرف پیه­ ی گاو که وقتی وارد بدن بشود، همتراز خود بیماری را از بدن بیرون می­ کند. در کشور ما کسی به این نکته توجه نکرده است، این کالای با ارزش خیلی ارزان از کشور ما خارج می­ شود، ولی کشور سوئیس به این مسأله پرداخته و دارویی را آماده کرده است که متخصصین روماتولوژیست و ارتوپد ما آن را زیاد تجویز می­ کنند و نام آن سلدرین است، امّا مایه­ ی اصلی این دارو پیه­ ی گاو است و این یک نمونه از مطالعات کاربردی غربی­ ها روی احادیث پیشوایان است».

خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو
خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو

به گزارش آسان طب از اجزای اصلی غذاهای امروزی باید به روغن ها اشاره کرد. اما متاسفانه از همه روغن ها بیشتر از روغن­های حیوانی استفاده می شودو در صورتیکه مصرف روغن­های حیوانی در طب سنتی بسیار تأکید شده است. البته حجم کم امّا با کیفیت خوب ، مثل روغن­های پیه و دنبه.

روغن پیه گاو و روغن دنبه در حجم کم اما با کیفیت خوب می­ تواند انرژی بسیار بالایی را ایجاد کند و باعث سلامت مردم می شود.

دکتر حسین روازاده رئیس مؤسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان و پزشک با تجربه تغذیه­ انسان درباره خواص روغن پیه گاو و خواص روغن شحم گاو می گوید :

«روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه­ گاه گاو اطلاق می­شود که روغن بسیار لطیفی است. این روغن یکی از بهترین روغن­ های مفید برای انسان است و برای آب کردن چربی زیر شکم و تناسب اندام استفاده خوراکی ازآن توصیه شده است».

سیّد محمّد موسوی پزشک با تجربه طب سنتی و نویسنده­ ی چندین جلد کتاب، در کتاب «فن پیشگیری و راز طول عمر (ص ۳۳)» و در کتاب «گزیده­ ی طب ایرانی- اسلامی (ص ۱۷)»، روغن حیوانی را جزء روغن­ های مناسب دانسته و توصیه می­ کند.

خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو
خواص روغن پیه گاو یا خواص روغن شحم گاو

موارد منع مصرف روغن پیه گاو  یا روغن شحم گاو چیست ؟

در طب سنتی امده است که کسانیکه در حالی پیری و در سن پیری هستند و سنشان بالاتر از 50 سال است از روغن پیه گاو استفاده نکنند.

همچنین زیاده روی در مصرف این روغن هر چند خوب باز هم بد است و باید در حد اعتدال استفاده کرد. شما میتوانید در فصل سرما ان را با روغن زیتون مخلوط کنید تا به هم ماسیده نشود.

طرز تهیه روغن پیه گاو یا طرز تهیه روغن شحم گاو

روغن پیه گاو یا روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه گاه گاو گفته می شود. این روغن بسیار لطیف است و زود هم آب می شود. طبق اطلاعات بدست امده در طرز تهیه روغن پیه گاو برای اینکه نسوزد و خوب آب بشود باید همراه آن، مقداری از روغن های جاهای دیگر داخل شکم گاو که جزء احشاء است و کمی مقاوم تر از روغن اطراف قلوه است را به ان اضافه کنیم.

به عنوان مثال برای تهیه روغن پیه گاو یا روغن شحم گاو  به ازای یک کیلو چربی اطراف قلوه ، 200 گرم نیز چربی احشاء را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا با شعله سوزنی کم کم آب بشود.

وقتی که روغن پیه گاو آب شد، روغن را از صافی بگذرانید و در یخچال نگهداری نمایید.

بیشتر بدانید : طرز تهیه روغن دنبه بی بو با 4 روش جالب

یکی از خواص روغن پیه گاو  آب کردن چربی زیر شکم است که میتوانید از ان در مصارف خوراکی استفاده کنید.

و از معصوم نقل است: من اکل لقمه شحم اخرجت مثلها من الداء هر که یک لقمه از شحم بخورد به همان اندازه درد از بدن او خارج می شود.

البته برخی می گویند اگر شعله سوزنی باشد نیازی  نیست که چربی و احشاء داخلی را اضافه کنید. فقط دقت کنید نباید ته بگیرد و اگر می خواهید مثل روغن زرد دانه دانه یشود ، هر چقدر که روغن پیه گاو اب شد ان را خارج کنید و در ظرف جدایی بریزید .

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب تقدیمتان کردیم بهره مند شده باشید.



روغن شَحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه‌گاه گاو اطلاق می‌گردد که روغن بسیار لطیفی است و زود آب می‌شود. در اطراف قسمت­‌های مختلف بدن گاو چربی­‌های خاصی شکل می­‌گیرد که به آن‌­ها “پیه” یا “پی” گفته می­‌شود. در طب سنتی ایران و در طب اسلامی به خوردن روغن­‌هایی که منشأ حیوانی دارند مثل روغن پیه بسیار تأکید و سفارش شده است و در میان پیه­‌ها، پیه­‌ی قلوه­‌گاه چون از لطافت بیشتری برخوردار است همواره مطلوب­‌تر بوده و از اهمیّت خاصی برخوردار است. از جمله خواصی که برای روغن پیه ی قلوه گاه گاو گفته شده ، آب کردن چربی‌های زیر شکم ، رشد عضلانی بدن ، تناسب اندام ، منبع تولید انرژی و توان بسیار عالی و تقویت کننده بسیار مؤثر  سیستم دفاعی بدن است. همچنین در احادیث و روایات ائمه اطهار سفارشات فراوانی درباره مصرف روغن شحم گاو آمده است. تاکیدات روایات در این باره به قدری جالب و خیره کننده هستند که انسان نمی‌تواند از آن‌ها به راحتی بگذرد و آن‌ها را نادیده بگیرد. در روایتی از امام علی علیه السلام اینگونه سوال شد که آن شحم (چربی) که به اندازه آن بیماری از بدن خارج می‌شود کدام است؟ و امام علیه السلام جواب می‌دهند : آن شحم (پی) گاو است. در روایت معروفی از پیامبر (ص) اینگونه آمده که : گاو گوشتش مرض، شیرش شفا و شحم‌ش دوا است. (طبّ النبی، ص۲۷) که منظور از شحم بنا بر گفته‌های مذکور همان چربی اطراف گوشت گاو می‌باشد. دکتر مهدی فهیمی رئیس انستیتو بین المللی طب سنتی ایرانیان ماد در مجموعه سفیر سلامت در مورد پیه گاو می‌گوید : « شاید جهان غرب برای پیشرفت خود از برداشت هیچ نکته‌ای از شرقی‌ها خصوصاً جهان اسلام فرو گذار نکردند و در حال حاضر چیزی را به ما می‌دهند که توصیه‌ی پیشوایان ما بوده است، به عنوان نمونه از امام علی (ع) سؤال شد : چه پیه‌ای هست که اگر ما آن را بخوریم مفید باشد؟ امام می‌فرمایند : مصرف پیه‌ی گاو که وقتی وارد بدن بشود، هم تراز خود بیماری را از بدن بیرون می‌کند. (کنزالعمال، ج ۱۰، ص ۸۶، حدیث ۲۸۴۷۲) در کشور ما کسی به این نکته توجه نکرده است ، این کالای با ارزش خیلی ارزان از کشور ما خارج می‌شود ، ولی کشور سوئیس به این مسئله پرداختـه و دارویـی را آماده کرده است که متخصصین روماتولوژیست و ارتوپد ما آن را زیـاد تجویز می‌کنند و نام آن سلدرین است. اما مایه‌ی اصلی این دارو پیه‌ی گاو است و این یک نمونه از مطالعات کاربردی غربی‌ها روی احادیث پیشوایان است ». همچنین در جای دیگر می‌گوید : «یکی از اجزای اصلی غذاهای امروزی روغن‌هاست. آن چیزی که بسیار حائز اهمیّت است روغن‌های حیوانی است. مصرف روغن‌های حیوانی در طب سنتی بسیار تأکید می‌شود، یعنی حجم کم اما کیفیت خوب مثل روغن‌های پیه و دنبه، این روغن‌ها در حجم کم می‌تواند انرژی بسیار بالایی را به وجود بیاورد».

با توجه به تمام نکات ذکر شده در مطالب بالا باید در نظر داشت که مصرف این روغن همانند سایر روغن‌های حیوانی برای افرادی که تحرک بسیار کمی دارند یا سابقه بیماری‌هایی نظیر فشار خون و چربی خون دارند توصیه نمی‌شود. همان طور که در حدیثی از امام صادق (ع) ذکر شده است : روغن حیوانى، خوب خورشى است، ولى من آن را براى پیر، خوشایند نمى‏‌دانم . (دعوات، ص ۱۵۲، ح ۴۰۸) همچنین این روغن طرز تهیه بسیار آسانی دارد که می‌توانید برای یادگیری آن به مطلب طرز تهیه روغن شحم گاو مراجعه نمایید.

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)...
ما را در سایت واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3ht-csurea بازدید : 271 تاريخ : پنجشنبه 16 آذر 1396 ساعت: 1:52