چند حدیث قدسی

ساخت وبلاگ

بالا سانید الثلاثه عن الرضا عن ابائه علیهم السلام قال. قال رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله؛
یقول الله تبارک و تعالی
یابن ادم ما تنصفنی؛ اتحبب الیک بالنعم و تتمقت الی بالمعاصی خیری علیک منزل و شرک الی صاعد و لا یزال ملک کریم یأتینی عنک فی کل یوم و لیلة بعمل قبیح.
یابن ادم لو سمعت وصفک من غیرک و انت لا تعلم من الموصوف لسارعت الی مقته.(5)
ای فرزند آدم چرا انصاف نمی دهی؛ من بوسیله نعمتهای خود، محبوب تو می شوم و تو بوسیله گناهان در نزد من مبغوض می شوی - خیر و رحمت من به سوی تو نازل می گردد و شرت به سوی من بالا می آید و پیوسته فرشته ئی بزرگوار در هر شب و روز برایم عمل قبیحت را گزارش می دهد.
ای فرزند آدم اگر وصف خود را از دیگری بشنوی و حال آنکه ندانی مورد نظر، خودت می باشی هر آینه نسبت به چنین فردی خشمگین خواهی شد.(6)

قرب الاسناد عن السندی بن محمد عن ابی البختری عن الصادق عن ابیه عن علی علیه السّلام قال الالتفات فی الصلوة اختلاس من الشیطان فایاکم و الالتفات فی الصلوة فان اللّه تبارک و تعالی یقبل علی العبد اذا قام فی الصلوه فاذا التفت
قال الله تبارک و تعالی
یابن ادم عمن تلتفت ثلاثة فاذا التفت بالرابعة اعرض اللّه عنه(8)
از حضرت علی علیه السّلام نقل شده که فرمودند بی توجهی در نماز اختلاسی است از شیطان، پس بپرهیزید از بی توجهی در نماز، زیرا که خداوند تبارک و تعالی به بنده روی می آورد هنگامیکه نماز می خواند، و وقتی بی توجه شد خداوند می گوید.
ای فرزند آدم از چه کسی روی بر می گردانی سه مرتبه این سخن تکرار می شود و آنگاه که مرتبه چهارم بنده بی توجهی کرد. خداوند از او اعراض می کند.


کنز الکراجکی
قال الله تعالی
یابن ادم فی کل یوم توتی برزقک و انت تحزن و ینقص من عمرک و انت لا تحزن، تطلب ما یطغیک و عندک ما یکفیک.(9)
ای فرزند آدم در هر روز رزق و روزی می رسد و حال آنکه تو غم روزی می خوری و حال آنکه از عمرت کم می شود ولی تو محزون نمی شوی. بدنبال چیزی هستی که تو را طاغی و یاغی می کند و حال آنکه در نزد تو چیزی است که کفایت امرت را می نماید.


عن ابن فضال عن غالب بن عثمان عن بشیر الدهان عن ابی عبدالله علیه السّلام قال،
قال الله عزوجلّ
یابن ادم اذکرنی فی ملاء، اذکرت فی ملاء خیر من ملئک(10)
ای فرزند آدم مرا در پیشگاه مردم یاد کن. در این صورت ترا یاد خواهم کرد در پیشگاهی که بهتر از پیشگاهی که تو مرا یاد کردی، باشد.


عدة من اصحابنا عن سهل بن زیاد عن محمدبن عبدالحمید عن یحیی بن عمر و عن عبدالله بن سنان قال، قال ابو عبدالله علیه السّلام اوحی اللّه عزوجل الی بعض انبیائه،
یابن ادم اذکرنی فی غضبک، اذکرک فی غضبی، لا امحقک فیمن امحق وارض بی منتصراً فان انتصاری لک خیر من انتصارک لنفسک.(11)
ای فرزند آدم مرا در حال خشم و غضب یاد کن در این صورت ترا در حال خشم و عضب خود یاد می کنم. و بر تو سخت نخواهم گرفت در وقتی که سخت خواهم گرفت.
از یاری رساندن من راضی باش زیرا یاری دادن من به تو بهتر از یاری دادن خود برای خودت می باشد.


عدة من اصحابنا عن احمدبن محمد عن ابن محبوب عن عمر بن یزید عن ابی عبدالله علیه السّلام قال فی التوراة مکتوب
یابن ادم تفرغ لعبادتی املا قلبک غنی و لا اکلک الی طلبک و علی ان اسد فاقتک و املا قلبک خوفاً منی و ان لاتفرغ لعبادتی املا قلبک شغلا بالدنیا ثم لا اسد فاقتک و اکلک الی طلبک (12)
ای فرزند آدم خود را برای بندگی من مهیا نما. در این صورت قلب ترا بی نیاز خواهم کرد و ترا بسوی خواسته هایت واگذار نخواهم کرد و بر من واجب خواهد بود که حاجت ترا بجا آورم. و قلب ترا مملو از خوف و ترس از خود می کنم. و اگر برای بندگی من خود را مهیا نسازی، قلب ترا مشغول به دنیا خواهم کرد سپس حاجت ترا بجا نخواهم آورد و ترا به خواسته هایت واگذار خواهم کرد.


قال اللّه تبارک و تعالی
یابن ادم کن کیف شئت، کما تدین تدان، من رضی من اللّه بالقلیل من الرّزق قبل اللّه من الیسیر من العمل و من رضی بالیسیر من الحلال خفّت مؤنته وزکّت مکسبه و خرج من حدّ الفجور.
ای فرزند آدم هر گونه که می خواهی باش، همانگونه که وام می دهی همانگونه نیز وام می گیری، هر کس به رزق قلیل الهی رضایت دهد خداوند عمل خوب کم او را قبول می کند و هر کس به حلال اندک، راضی باشد مؤنه او سبک خواهد شد. و کاسبی او پاکیزه خواهد شد و از حدّ و حدود گناهان خارج خواهد شد.


یقول اللّه تبارک و تعالی
یابن ادم ارض بما اتیتک تکن من ازهد النّاس.
یابن ادم اعمل بما افترضت علیک تکن من اعبد النّاس.
یابن ادم اجتنب ممّا حرّمت علیک تکن من اورع النّاس.
ای فرزند آدم به آنچه که به تو دادم راضی باش، از زاهدترین مردم خواهی شد.
ای فرزند آدم به آنچه که به تو واجب کردم عمل کن، از عابدترین مردم خواهی شد.
ای فرزند آدم از آنچه که بر تو حرام کردم دوری کن از متقی ترین مردم خواهی شد.


عن الرضا علیه السلام عن آبائه علیهم السلام قال، قال رسول اللّه صلی الله علیه و اله قال اللّه تبارک و تعالی:
یا بن ادم لایغّرتّک ذنب النّاس عن ذنبک و لا نعمة النّاس من نعمة اللّه علیک و لا تفنط النّاس من رحمة اللّه تعالی و انت ترجوها لنفسک.
ای فرزند آدم گناهان مردم ترا نسبت به گناه خودت فریب ندهد (اینکه بگوئی مردم اینقدر گناه می کنند ما که خیلی مرتکب گناه نشدیم) و همچنین نعمتهای مردم نسبت به نعمتهائی که خداوند به تو عنایت کرده.
و مردم را از رحمت خداوند تبارک و تعالی ناامید مگردان در حالیکه امید رحمت برای خود داری.


قال الله تبارک و تعالی
یا بنی ادم اطیعونی بقدر حاجتکم الی و اعصونی بقدر صبرکم علی النار و اعملو للدنیا بقدر لبثکم فیها و تزو دوا للاخرة بقدر مکثکم فیها
یا بنی ادم زارعونی و عاملونی و اسلفونی اربحکم. عندی ما لا عین رأت و لاادن سمعت و لا خطر علی قلب بشر
یابن ادم اخرج حب الدنیا من قلبک فانه لا یجتمع حب الدنیا و حبی فی قلب واحد
یابن ادم اعمل بما امرتک و انته عما نهیتک اجعلک، حیاً لا توت ابداً
یابن ادم اذا وجدت قساوة فی قلبک و سقماً فی جسمک و نقیصة فی مالک و حریمة فی رزقک فاعلم انک قد تکلمت فیما لا یعنیک
یابن ادم أکثر من الزاد فان الطریق بعید، و خفف الحمل فان الصراط دقیق و اخلص العمل فان الناقد بصیر و اخر نومک الی القبور و فخرک الی المیزان و لذاتک الی الجنة و کن لی اکن لک و تقرب الی بالاستهانة بالدنیا تبعد عن النار
یابن ادم لیس من انکسر مرکبه و بقی علی لوحة فی البحر باعظم مصیبة منک لانک من ذنوبک علی یقین و من عملک علی خطر.(22)
ای فرزند آدم به اندازه ای که به من نیازمند هستید مرا اطاعت کنید
و به اندازه ای که صبر بر آتش دوزخ دارید، مرا نافرمانی کنید
و به اندازه ای که در دنیا باقی هستید، برای دنیا عمل کنید
و به مقداری که در آخرت باقی هستید برای آن زاد و توشه فراهم کنید
ای فرزند آدم در زراعت و معاملات خویش (همچون معامله سلف که بهاء را از پیش می دهید) مرا طرف معامله خویش قرار دهید تا به شما سودی دهم که نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه بر قلب انسانی خطور کرده
ای فرزند آدم دوستی دنیا را از دل خویش بیرون کن زیرا دوستی دنیا و محبت من در یک دل جمع نمی شود
ای فرزند آدم آنچه را به تو فرمان داده ام انجام بده و از آنچه تو را باز داشته ام دست بردار تا تو را زنده ای قرار دهم که هرگز نمی میرد.
ای فرزند آدم هنگامی که در دلت سختی و در جسمت بیماری و در مالت کمبود و در روزیت محرومیت یافتی، پس بدان (علت آن) سخن گفتن تو در اموری است که فائده ای برای تو ندارد
ای فرزند آدم زاد و توشه بسیار فراهم کن زیرا راه بسی دور است، و بار خویش را سبک گردان زیرا (پل) صراط بسیار باریک است، و عمل خویش را خالص گردان چونکه بازرس بی نهایت بینا می باشد، و خواب (بسیار و طولانی) خود را برای قبر به تأخیر بینداز، و فخر و مباهات کردن را برای ترازوی (سنجش اعمال) قرار بده، و لذت بردن خویش را برای بهشت بگذار و (خالص) برای من باش، تا برای تو باشم، و با پست شمردن دنیا به من نزدیک شو، (تا در مقابل) از آتش دوزخ دور گردی.
ای فرزند آدم کسی که در میان دریا کشتی او شکسته، و بر تخته پاره ای باقی مانده است مصیبت اش بزرگتر از تو نیست، زیرا تو به گناهت یقین داری و از عملت نزدیک به هلاکتی.


قال الله تبارک و تعالی
یابن ادم الموت یکشف اسرارک و القیامة تبلوا اخبارک و الکتاب یهتک استارک فاذا اذنب ذنباً صغیراً فلا تنظر الی صغره ولکن انظر الی من عصیته و اذا رزقت رزقاً قلیلاً فلا تنظر الی قلته و لکن انظر الی من رزقک
یابن ادم لا تأمن من مکری فان مکری اخفی من دبیب النمل علی الصفا فی اللیلة الظلماء
یابن ادم هل ادیتم فرائضی کما امرتکم و هل واسیتم المساکین باموالکم و انفسکم و هل احسنتم الی من اساء الیکم و هل عفوتم عمن ظلمکم و هل وصلتم من قطعکم و بل انصفتم من خانکم و بل کلمتم من هاجرکم و هل ادبتم اولا دکم و بل سئلتم العلماء من امر دینکم و دنیاکم فانی لا انظر الی صورکم و لا الی محاسنکم ولکن انظر الی قلوبکم و اعمالکم و ارضی منکم بهذه الخصال
ای فرزند آدم مرگ، اسرار تو را آشکار و قیامت، اخبار تو را ظاهر و نامه اعمال، پرده از کار شما بر می دارد. پس زمانیکه گناه کوچکی انجام دادی به کوچکی آن نگاه نکن، بلکه ببین چه کسی را نافرمانی کرده ای؟(23) و اگر روزی اندکی نصیب تو شد به کمی آن نگاه نکن بلکه ببین چه کسی به تو روزی داده؟ (24)
ای فرزند آدم آیا واجبات مرا همانطور که به شما امر کردم انجام دادید و آیا با اموال و جان خود با فقراء مواسات نمودید؟(25)
و آیا به آنکه با شما بد کرده نیکی نمودید؟ و آیا کسی را که به شما ستم کرده، عفو کردید؟ و آیا با کسی که از شما بریده، پیوستید؟ بلکه با کسی که به شما خیانت نموده به انصاف بر خورد نمودید؟ و با کسی که از شما دوری کرده صحبت کردید؟ و آیا فرزند خویش را ادب کردید؟ بلکه از دانشمندان دین درباره امر دین و دنیای خویش سؤال نمودید؟
پس (بدانید) من به صورتها و زیبائیهای ظاهری شما توجه نمی کنم بلکه به دلها (و نیت ها) و اعمال شما توجه می کنم و با (انجام دادن) این صفات (که بیان شد) از شما راضی می گردم.


قال الله تبارک و تعالی
یابن ادم ان الشیطان لکم عدو مبین فاتخذوه عدواً فاعملوا للیوم الذی تحشرون فیه الی الله تعالی فوجاً و تقفون بین یدی الله صفاً صفاً و تقرؤن الکتاب حرفاً و تسئلون عما تعلمون سراً و جهراً ثم یساق المتقون الی الجنان وفداً وفداً و المجرمون الی جهنم ورداً ورداً، اکفاکم من الله وعداً و وعیداً؟ فانا الله فاعرفونی و انا المنعم فاشکرونی و انا الفغار فاستغفرونی و انا المقصود فاقصدونی و انا العالم بالسرائر فاحد زونی.
ای فرزند آدم همانا شیطان دشمن آشکاری برای شما است لذا او را دشمن خود بگیرید. پس برای روزی که - در آنروز گروه گروه بسوی خداوند محشور خواهید شد، و در پیشگاه خداوند (برای حساب) در صفهای متعدد می ایستید و حرف به حرف نامه اعمال (خود) را می خوانید و از آنچه در پنهان و آشکار انجام دهید سؤال می شوید - عمل نمائید.
سپس اهل تقوی دسته دسته بسوی بهشت و مجرمین گروه گروه بسوی جهنم برده شوند (و به آنها گفته خواهد شد): آیا خداوند وعده و وعید را به اندازه کافی برای شما بیان نکرد؟
(بدانید) من خداوند (شما هستم) پس مرا بشناسید، و من نعمت دهنده شما هستم پس شکر مرا بجا آورید و، من (بسیار) بخشنده ام پس از من درخواست آمرزش نمائید و من (هدف) و مقصود شمایم پس مرا قصد کنید، و من دانای به امور پنهانم، پس از من حذر کنید.


قال الله تبارک و تعالی
یابن ادم المال مالی و انت عبدی و ما لک الا ما اکلت فافنیت و ما لبست فابلیت و ما تصدقت فابقیت و ما ذخرت فحظک منه المقت و انما انت علی ثلثة اقسام فواحد لی و واحد لک و واحد بینی و بینک فاما الذی لی فروحک و اما الذی لک فعملک و اما الذی بینی و بینک فمنک الدعاء و منی الاجابة
یابن ادم تورع تعرفنی و تجوع ترنی واعبدنی تجدنی و تفرد تصلنی
یابن ادم اذا کانت الملوک تدخل النار بالجور و العرب بالعصبیة و العلماء بالحسد و الفقراء بالکذب و التجار بالخیانة و الحراث بالحهالة و العباد بالریاء و الاغیناء بالکبر و القراء بالغفلة و الصباغ بالغش و مانع الزکوة بمنع الزکوة فاین من یطلب الجنة.
ای فرزند آدم سرمایه ات از آن من است، و خود نیز بنده من می باشی، و تو مالک هیچ چیزی نیستی مگر آنچه می خوری، پس نابود می سازی، و آنچه می پوشی پس مندرس می کنی، و آنچه انفاق می نمایی پس همیشگی اش می سازی، و آنچه انباشته می کنی پس تنها بهره ات از آن خشم الهی است.
و تو تنها از سه پاره ای، از آن من، و پاره ای از آن خویش، و پاره ای دیگر میان من و تو است. اما آنچه برای من است جان و روح تو می باشد، و آنچه برای توست کردار تو می باشد، و آنچه میان من و توست دعای آن از تو و پاسخ آن از من می باشد.
ای فرزند آدم پرهیزگار باش تا مرا بشناسی، و گرسنگی بکش تا مرا ببینی، و مرا بندگی کن تا به من دست یابی، و از دیگران جدا شو تا به من برسی
ای فرزند آدم چون پادشاهان با ستم گری، و عرب با تعصب، و دانشمندان با حسادت، و تنگدستان با دروغ، و کاسبان با خیانت، و برزگران با نادانی، و عبادت پیشگان با ظاهر سازی، و توانگری با خودپسندی، و قاریان با غفلت، و رنگ رزان با نیرنگ، و خودداری کنندگان از پرداخت زکات با خودداری (کسانی که زکات نمی دهند با ندادن خویش)... خویش راهی دوزخ شوند؛ پس کجاست آنکس که خواهان بهشت باشد؟!.


قال الله تبارک و تعالی
یابن ادم اذکرنی استجب لکم ادعونی بلا غفلة استجب لکم بلا مهلة ادعونی بالقلوب الخالیة استجب لکم بالجنة المأوی ادعونی بالخوف و الرجاء اجعل لکم من کل امر فرجاً و مخرجاً ادعونی بالاسماء العلیا استجب لکم ببلوغ المطالب الاسناء ادعونی فی دار الخراب و الفناء استجب لکم فی دار الثواب و البقاء
یاین ادم کم تقول الله و فی قلبک غیر الله و لسانک یذکر الله و تخاف غیر الله و ترجوا غیر الله ولو عرفت الله لما اهمک غیر الله. و تذنب و لا تستغفر فان الاستغفار مع الاضرار توبة الکاذبین و ما ربک بظلام للعبید
ای فرزند آدم مرا یاد کن تا اجابت کنم تو را، مرا بدون غفلت بخوانید تا بی درنگ پاسختان دهم، مرا با دلهای تهی از آلودگی بخوانید تا بهشتی که جایگاهه نیکوئی است به شما پاسخ دهم، مرا به همراه ترس و امید بخوانید تا برای شما در هر امر گشایشی و رهایی قرار دهم، مرا با نامهای برتر بخوانید تا پاسختان را با اجابت در خواستهای برتر دهم، مرا در این سرزمین ویرانی و نیستی بخوانید تا پاسخ شما را در آن سرزمین با پاداش و جاودانگی دهم،
ای فرزند آدم چقدر خدا! خدا! می گویی و در دلت غیر خدا جای گرفته است؟! زبانت از خدا یاد می کند ولی از غم او بیم داری و به غیر او امید بسته ای؟! اگر خدا را آنچنانکه سزاوار است شناخته بودی غیر خدا برای تو اهمیت نداشت تو نافرمانی او می کنی ولی طلب آمرزش نمی کنی، همانا درخواست آمرزش با پافشاری بر گناه، توبه دروغگویان است (و پرودگار تو ستمکار بر بندگان نیست).

واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE)...
ما را در سایت واحد مشترک کمکی پژوهش و مهندسی «هوش یار-تواندار» (HT-CSURE) دنبال می کنید

برچسب : حدیث,قدسی, نویسنده : 3ht-csurea بازدید : 563 تاريخ : چهارشنبه 1 شهريور 1396 ساعت: 18:01